DelavnicePetdnevna delavnica igre pred kamero z Nenadom Dizdarevićem (31. 7. – 4. 8. | 10.00 – 14.00)

Nenad Dizdarević je režiser, scenarist, producent in učitelj filma iz Sarajeva (Bosna in Hercegovina). Slovi po filmu Magareče godine, ki je bil bosanski kandidat ta tujejezičnega oskarja leta 1995. Leta 1994 je za isti film prejel nagrado Zlata palma na Festivalu mediteranskega filma v Valenciji. Je soustanovitelj sarajevske Akademije umetnosti in soustanovitelj Sarajevske filmske akademije.

Udeleženci se bodo z igro pred kamero najprej soočili skozi ogled kratkih igranih in pol-igranih dokumentarnih filmov, ki jih bodo v prvem sklopu delavnice analizirali skupaj z mentorjem. V drugem sklopu bo mentor razložil pomen zapleta, ki je najpreprostejša in najučinkovitejša oblika za vaje igre pred kamero. Zaplet bo tudi osnova za scenarij kratkega filma, ki ga bodo udeleženci na delavnici napisali, se ga naučili, ga posneli in na koncu tudi zmontirali. Priporočljivo je, da udeleženci na delavnico prinesejo svoje računalnike. Več.

 

Tridnevna delavnica fotografije z Zoranom Kovačevićem (31. 7. – 2. 8. | 10.00 – 14.00)

Zoran Kovačević, srbski fotograf z desetletnimi izkušnjami, je nekdanji študent FAMU (Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague), ki živi in dela v Pragi kot freelance fotograf in vodič. V svoji profesionalni karieri je delal v Muzeju Vojvodine v Novem Sadu in v muzeju IMA – Indianapolis Museum of Modern Arts. Kot fotograf in urednik je sodeloval pri nastanku knjige Diversity Management. Poleg samostojnih razstav je sodeloval pri mnogih skupinskih razstavah po celem svetu.

Na tridnevni delavnici fotografije se bodo udeleženci preko teorije in prakse spoznali z dokumentarno, pokrajinsko, portretno fotografijo in fotografijo dogodkov. Pred vsakim sklopom bo mentor postregel z uvodom, ki mu bo sledilo praktično delo in kasneje tudi skupinski pregled nastalih fotografij ter njihovo komentiranje. Ob koncu delavnice bodo izdelki razstavljeni za obiskovalce festivala. Zaželeno je, da udeleženci na delavnico prinesejo svoje fotoaparate. Več.

 

Tridnevna delavnica castinga s Carlom Proctorjem (2. – 4. 8. | 9.00 – 11.00)

 Carl Proctor se je igralskih veščin naučil na akademiji RADA (The Royal Academy of Dramatic Art) in kot igralec deloval v gledališču, filmu in na televiziji. Preizkusil se je tudi v vlogi filmskega in gledališkega producenta in režiserja ter delal kot portretni fotograf za igralce. Vrsto let je bil en bolj iskanih vodij izbora igralske zasedbe Londonu.

Carl Proctor bo na delavnici opisal proces izbora igralske zasedbe, največ poudarka pa bo na predstavitvenem materialu. Mentor bo udeležencem razkril skrivnosti dobre predstavitvene fotografije in videoposnetka. Teoriji sledi praktični del – Carl bo igralcem naredil portretne fotografije, pod njegovim mentorstvom pa bodo posneli tudi svoj predstavitveni video. Zaželeno je, da udeleženci na delavnico prinesejo scenarij, ki ga želijo v videu odigrati. Posnetke bodo dobili na uporabo za lastne namene. Več.

 

Tridnevna delavnica filmskih napovednikov z Jeremyjem Workmanom (2. – 4. 8. | 16.00 – 18.00)

Jeremy Workman je režiser, producent, montažer in predavatelj, znan po dokumentarnem filmu Magical Universe, ki je prejel številne pohvale in nagrade. V filmski industriji je Workman uveljavljen tudi kot montažer napovednikov, je kreativni vodja podjetja Wheelhouse Creative, specializiranega za napovednike in trženje filmov neodvisne produkcije. 

Delavnica je primerna tako za filmarje (začetnike in uveljavljene) kot tudi za tiste, ki so v filmsko industrijo vpeti na drugačen način, saj jim bo pomagala razumeti zgodbo, trženje, prodajo, zbiranje sredstev in montažo. Mentor bo predstavil skrivnosti dobrega napovednika in udeležencem pokazal, kako narediti tržno uspešen napovednik na vseh stopnjah razvoja filma. Filmski ustvarjalci so vabljeni, da v komentiranje prinesejo svoje aktualne napovednike. Več.

OTROŠKA DELAVNICA: OTROCI IN SREČA vodena s strani demo ekipe CANON in zavoda LAB07 (2. - 3.8. / 10.00 - 12.00)

Promocijska fotografska delavnica na temo sreče, namenjena otrokom med 6-im in 10-im letom starosti.

 

***

* Prijave sprejemamo do 20. julija na e-naslov prijave@kgiff.si. Udeležence prosimo, da ob prijavi napišejo svoja zanimanja in izkušnje, saj bodo mentorji temu prilagodili vsebino delavnic. 

* Cena posamezne delavnice je 100 eur na osebo. Prosimo za predhodno plačilo kotizacije na račun Zavod Javšnik & klapa, Gabrovec 36, 1301 Krka, SI39721647, TRR: SI56600000000355091. Odjava je mogoča do 20. julija. Ob pravočasni odjavi je zagotovljeno vračilo kotizacije. 

* Za brezplačno spanje je v času delavnic poskrbljeno v bližnjem kampu, udeleženci morajo imeti svoje šotore.