Glasbeni Program

29.7 Nedelja

30.7 Ponedeljek

31.7 Torek

1.8 Sreda

2.8 Četrtek

3.8 Petek

Koncert Kukushai / Concert Kukushai

29. 7., 21:30
Lokacija: Park za Julijano (bivši mini golf)

Avantgardni pop trio z originalno glasbo, ki se spogleduje z jazzom, rockom in celo punkom. Teh oznak si ne jemite k srcu, odločite se sami.

***

Avantgarde pop trio with original music that’s flirting with jazz, rock and even punk, but don’t take these labels to heart, listen and decide for yourself!

 

Koncert Lepi Mića

30. 7., 22:30
Lokacija: Glavni trg

Miodrag Kostić, javnosti poznan kot Lepi Mića, je srbski glasbenik in igralec, ki je zaslovel z vlogo v slovitem filmu Ko to tamo peva (1980) režiserja Slobodana Šijana. Film spada med najuspešnejše filme jugoslovanske kinematografije. Za film Pljačka Trećeg Rajha (2004) je napisal glasbo.

 

Koncert skupine Orlek

31. 7., 19:30
Lokacija: Glavni trg

Orlek je slovenska glasbena skupina, ustanovljena leta 1990 v Zagorju ob Savi. Ime so si nadeli po hribu na samem obrobju Zagorja. Njihova glasba je izvirna mešanica rock’n’rolla oziroma nekakšen folk-punk-polka-rock (sami pravijo svojemu slogu »knap’n’roll«).

***

Orleki is a Slovenian music group, founded in 1990 in Zagorje ob Savi. Their music is an original mix of folk-punk-polka rock’n’roll (they named the style of the music they play miner’n’roll style).

 

Koncert Silence / Concert Silence

1.8., 20:00
Lokacija: Jezero Jasna

Nežna. Čuteča. Srce parajoča. Boleča. A kljub temačni podobi kar nekako pomirjujoča. Tako zveni zadnja plošča Musical Accompaniment for the End of the World slovenskega glasbenega dueta, ki ga sestavljata Boris Benko in Primož Hladnik. In dejansko je glasbena spremljava za konec sveta. Govori o plesu med zvezdami. O tem, da lahko najceneje letimo s pomočjo našega uma.

***

Silence is a Slovene electronic, synthpop and soundtrack music composing duo consisting of Boris Benko and Primož Hladnik.

 

DJ-ka Annarch 

31.7., 22:30
Lokacija: Pub Legende

Ana Medved – Annarch je študentka arhitekture, glasbenica in glasbena novinarka. Svojo glasbeno pot je začela na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, smer klasična kitara. Med obiskovanjem Prve gimnazije Maribor je nadaljevala študij klasične kitare na umetniški gimnaziji. Po končani srednji šoli se je usmerila v arhitekturo, z glasbo pa nadaljevala kot basistka v skupini The Pyramids, kasneje pa kot kitaristka v duetu Isometric. Ker jo je skozi delo navdušila tudi elektronska glasba, se je odločila, da se bo preizkusila tudi v deejay vodah, kjer se vrti med tehnom in tech housom.

 

Koncert Yanoosh & Xibalba

2.8., 22:30
Lokacija: Glavni trg Kranjska Gora

Eksperimentalna elektronika Januša Aleša Luznarja alias Yanoosha se tokrat meša s melanholično – floydovskimi kitarskimi vložki  izpod prstov Elvisa Sedića alias Xibalba. Tisto, kar se ima razviti, se bo razvilo v nežen groove.