Pogovori in okrogle mize

Projekcija dokumentarnega Druga strana svega / sekcija Skok čez plot – Srbski fokus
30.7., 18:00 -> Sledi pogovor z gosti in režiserko filma, Milo Turajlić.

***

Projekcija filma Ko to tamo peva / sekcija Skok čez plot – Srbski fokus
30.7., 21:00 -> Sledi pogovor z gosti in režiserjem filma, Slobodanom Šijanom.

***

Projekcija dokumentarnega filma Odraščanje / sekcija Skok čez plot
31.7., 18:00 -> Sledi okrogla miza v sodelovanju s Parado ponosa.

Na okrogli mizi bomo s slovenskimi avtorji LGBT filmov razpravljali o razvoju LGBT filma na Slovenskem skozi zgodovino. Kako in s kakšnimi izzivi so se soočali filmski ustvarjalci in ustvarjalke?
At the round table, Slovenian authors of LGBT films will discuss the development of LGBT film in Slovenia throughout the history. How did Slovenian film makers and artists face the challenges they met on the way?

***

Projekcija dokumentarnega filma Lahko noč, Irena / sekcija Skok čez plot
31.7., 21:00 -> Sledi pogovor v sodelovanju DokuDoc Maribor.

***

Projekcija otvoritvenega filma Ederlezi Rising / sekcija Tekmovalni program
1.8., 21:00 -> Sledi pogovor z gosti.

***

Projekcija palestinskega filma Wajib / sekcija Tekmovalni program
2.8., 21:00 -> Ob 22.30 sledi koncert Yanoosh&Xibalba / film followed by a concert Yanoosh&Xibalba.

***

Okrogla miza Casting Society of America: »Casting Across Borders, Europe and the Balkans«
4.8., 16:00

Na okrogli mizi bo skupina mednarodno priznanih casting direktoric in agentk diskutirala o unikatni vlogi casting profesije v Evropi, njeni zgodovini, rasti in naraščajoči pomembnosti. Ciljno občinstvo so vsi, ki delajo v filmski industriji, kot tudi tisti, ki razmišljajo o igralski karieri.

Casting Society of America (CSA) je organizacija, ki je bila ustanovljena leta 1982 in danes šteje že preko 800 casting direktorjev, ki delujejo širom celega sveta. Prisotne bodo casting direktorice in agentke Nancy Bishop (London/Praga), nominiranka za prestižno nagrado Emmy, ki je sodelovala pri filmih, kot so Snowpiercer (2013), Mission Impossible IV (2011) in Bourne Identity (2002); Timka Grin (Bosna in Hercegovina), ki je z ekipo Angeline Jolie sodelovala pri castingu filma In the Land of Blood and Honey (2011); Beatrice Kruger (Rim), ki je sodelovala pri filmih To Rome With Love (Woody Allen, 2012), The Cut (Fatih Akin, 2014), Letters to Juliet (2010), evropski del ekipe je izbirala za filme, kot so Casino Royale (2006), Spectre in Inferno, s serijama kot sta Mozart in the Jungle (2014-2018) in Borgia (2011-2014) pa ima odlične reference tudi v svetu televizije; Lucinda Syson (London), ki je svojo kariero začela s filmom The Fifth Element (1997), od tedaj pa je med drugim sodelovala z Alfonsom Cuaronom, Christopherjem Nolanoom in Patty Jenkins; ter Aleksandra Balmazović (Slovenija), ki je odprla prvo igralsko agencijo v Sloveniji, imenovano United Slavic Actors, in Anila Gajević (Bosna in Hercegovina), ki reprezentira igralce, ki so se pojavili v filmih Snowpiercer (2013), Skyfall (2012), Gomorrah (2008), kot tudi Game of Thrones (2011-). Pridružil se jim bo tudi Derek Power, producent in menedžer, ki je v preteklosti med drugimi reprezentiral tudi Stinga in Bena Kingsleyja.

Glasbeni program

Večer posvečen Boštjanu Hladniku:
Koncert Kukushai / Concert Kukushai
29. 7., 20:30
Lokacija: Park za Julijano (bivši mini golf)

Avantgardni pop trio z originalno glasbo, ki se spogleduje z jazzom, rockom in celo punkom. Teh oznak si ne jemite k srcu, odločite se sami.
Avantgarde pop trio with original music that’s flirting with jazz, rock and even punk, but don’t take these labels to heart, listen and decide for yourself!

Srbski Fokus (Skok čez plot):
Koncert Lepi Mića

30. 7., 22:30
Lokacija: Glavni trg

Miodrag Kostić, javnosti poznan kot Lepi Mića, je srbski glasbenik in igralec, ki je zaslovel z vlogo v slovitem filmu Ko to tamo peva (1980) režiserja Slobodana Šijana. Film spada med najuspešnejše filme jugoslovanske kinematografije. Za film Pljačka Trećeg Rajha (2004) je napisal glasbo.

Parada Ponosa in Dokudoc (Skok čez plot):
Koncert skupine Orlek
31. 7., 19:30
Lokacija: Glavni trg

Orlek je slovenska glasbena skupina, ustanovljena leta 1990 v Zagorju ob Savi. Ime so si nadeli po hribu na samem obrobju Zagorja. Njihova glasba je izvirna mešanica rock’n’rolla oziroma nekakšen folk-punk-polka-rock (sami pravijo svojemu slogu »knap’n’roll«).

Parada Ponosa (Skok čez plot):
DJ-ka Annarch
31.7., 22:30
Lokacija: Pub Legende

Ana Medved – Annarch je študentka arhitekture, glasbenica in glasbena novinarka. Svojo glasbeno pot je začela na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, smer klasična kitara. Med obiskovanjem Prve gimnazije Maribor je nadaljevala študij klasične kitare na umetniški gimnaziji. Po končani srednji šoli se je usmerila v arhitekturo, z glasbo pa nadaljevala kot basistka v skupini The Pyramids, kasneje pa kot kitaristka v duetu Isometric. Ker jo je skozi delo navdušila tudi elektronska glasba, se je odločila, da se bo preizkusila tudi v deejay vodah, kjer se vrti med tehnom in tech housom.

Otvoritev tekmovalnega dela:
Koncert Silence / Concert Silence
1.8., 20:00
Lokacija: Jezero Jasna

Nežna. Čuteča. Srce parajoča. Boleča. A kljub temačni podobi kar nekako pomirjujoča. Tako zveni zadnja plošča Musical Accompaniment for the End of the World slovenskega glasbenega dueta, ki ga sestavljata Boris Benko in Primož Hladnik. In dejansko je glasbena spremljava za konec sveta. Govori o plesu med zvezdami. O tem, da lahko najceneje letimo s pomočjo našega uma.
Silence is a Slovene electronic, synthpop and soundtrack music composing duo consisting of Boris Benko and Primož Hladnik.

Tekmovalni program:
Koncert Yanoosh & Xibalba
2.8., 22:30
Lokacija: Glavni trg Kranjska Gora

Eksperimentalna elektronika Januša Aleša Luznarja alias Yanoosha se tokrat meša s melanholično – floydovskimi kitarskimi vložki  izpod prstov Elvisa Sedića alias Xibalba. Tisto, kar se ima razviti, se bo razvilo v nežen groove.

Tekmovalni program:
DJ Klepetz & DJ Dub_Tone
2.8., 23:00
Lokacija: Pub Legende
Velikani pod velikanko:
Koncert Duo harmonik
3.8., 20:00
Lokacija: Planica

Izvajalca dosegata svoj prepoznavni glasbeni izraz z občuteno interpretacijo in virtuoznim obvladovanjem glasbila. Poseben pomen dajeta kvalitetnim aranžmajem in izvirnim, unikatnim idejam, ki jih vnašata v svoj ustvarjalni proces. Z združitvijo obeh vrst harmonik (diatonične in klasične) so postale glasbene možnosti tako rekoč neomejene. Njun opus obsega priredbe od klasične in popularne ter vse do etno glasbe iz najrazličnejših koncev sveta (Slovenija, Francija, Rusija, Srbija, Makedonija, Argentina, Španija …).