zasebni prevozi

Zasebni prevozi za uspešne dogodke

Zasebni prevozi po meri so lahko odličen način, da bodo naše službene ali privatne poti kar se da udobne, časovno učinkovite in opravljene zanesljivo. Obenem lahko tako naredimo tudi vtis na naše poslovne partnerje in pomembne goste ali zagotovimo našim morebitnim strankam varno potovanje. Z izvajalcem, ki opravlja tovrstno dejavnost na visoki ravni, bomo lahko uspešno načrtovali različne sestanke in posredno krepili naše vezi, nenazadnje pa dolgoročno tako tudi izboljšali naše poslovanje. Trdni poslovni odnosi se namreč pričnejo že pri uvodnih lepih gestah in nadaljnjem grajenju oziroma vzdrževanju dobrih poslovnih praks, zato namenimo pozornost že majhnim stvarem in dejanjem.

V kakšnih primerih bodo relevantni VIP prevozi?

Zasebni prevozi za visoke obiske oziroma različne namene postajajo vse bolj priljubljeni, med drugim tudi zaradi vse večjega števila kongresov ter konferenc, ki jih organizirajo domače in tuje organizacije. VIP prevozi so namenjeni gostom, ki želijo oziroma zahtevajo nekaj več: visok nivo izvedbe, potovanje v stilu, ekstravagantnost, eleganco ali veličasten prihod na izbrano lokacijo. VIP prevozi vključujejo vozilo višjega oziroma luksuznega razreda in so primerni ob različnih dogodkih in srečanjih, kot so:

 • poslovna srečanja,
 • protokolarni dogodki,
 • pomembni obiski,
 • poroke,
 • obletnice,
 • svečane prireditve,
 • sejmi, konference in seminarji,
 • turistični ogledi

in ob drugih podobnih priložnostih. Za posebne stranke bodo zasebni prevozi z letališč in na letališča velika dodana vrednost, saj javna prevozna sredstva pogosto ne zagotavljajo ustreznih povezav ter udobja, zato razmislimo o njihovi redni uporabi, saj jim bomo tako olajšali potovanje in pričeli ter zaključili sestanke precej bolj sproščeno. Za osebne dogodke, kot je poroka, pa je na tako pomemben dan bistveno, da mladoporočenca ne čutita dodatne časovne obremenitve in čim bolj brezskrbno opravita obred.

VIP prevozi lahko obsegajo še različno dodatno ponudbo.

Kaj vključujejo VIP prevozi?

Poleg luksuznega vozila, katerega razred izberemo v dogovoru s ponudnikom, mora izvajalec pri storitvi, kot je VIP prevozi, ponujati kakovost na vseh ravneh. Sočasno ob brezhibni čistoči vozila, v katerem ne sme biti znakov vonja po cigaretah ali drugih močnih vonjav, ima ključno vlogo tudi voznik, ki mora biti:

 • urejen in vljuden,
 • z ustreznim kodeksom oblačenja,
 • točen in zanesljiv,
 • z odličnimi vozniškimi sposobnostmi
 • in imeti znanje več tujih jezikov ter biti razgledan, da lahko podaja različne nasvete.

Poleg naštetega mora voznik obvladati različne situacije in znati pravilno ter razsodno odreagirati v primeru morebitnih zapletov, bodisi na cesti ali na samih lokacijah srečanj. Varnost vseh udeležencev mu mora biti najvišja prioriteta, zato mora goste prepeljati na cilj brez kakršnega koli rizika. Hkrati mora razumeti individualne želje in potrebe gostov ter pravočasno poiskati ustrezne rešitve. VIP prevozi lahko obsegajo še različno dodatno ponudbo, in sicer je lahko v samem vozilu na voljo na primer ponudba brezalkoholnih pijač ali Wi-Fi povezava. Samo vozilo mora sicer zagotavljati dovolj prostora za prtljago ter udobne sedeže, da prejmejo potniki pričakovani standard.

Kako najti najboljšega ponudnika?

Najprej preglejmo spletne ocene in mnenja, da pridobimo vtise, ali določen ponudnik ustreza našim organizacijskim načrtom ter kakšne izkušnje imajo z njim drugi uporabniki. Nato je najbolje poslati več povpraševanj. Pri tem preverimo, ali nas ali našega gosta izvajalec lahko pobere tudi na domu oziroma na lokaciji izven ustaljenih poti, ali voznik lahko počaka nekaj časa oziroma kolikšna je čakalna ura in ali je v ceno vključeno zavarovanje, ki bo v primeru nesreče krilo tudi naše zdravstvene storitve.

Nekatera podjetja nam lahko priskočijo na pomoč tudi na druge načine, in sicer njihovi zaposleni lahko pričakajo in usmerijo goste na letališču ali uredijo sprejemni pult s hosteso ali pa poskrbijo za to, da so avtomobili ustrezno označeni, da potniki natanko vedo, kam morajo vstopiti. Če na primer organiziramo kongres, nam je tako podjetje lahko v podporo od pričetka do zaključka, pri čemer poskrbi za seznam potnikov ter njihovih prihodov in odhodov. Hkrati nas lahko o celotnem poteku sproti obvešča, s čimer bomo zagotovili tekoč potek in vrhunsko organizacijo.

Koliko stanejo zasebni prevozi po meri?

Zasebni prevozi z voznikom vsekakor lahko prinašajo dokaj visoke stroške, vendar bo nanje vplivalo več dejavnikov. Cena bo odvisna od tega:

 • ali bomo storitev potrebovali nekaj ur ali nekaj dni,
 • poleg tega pa tudi od kilometrov ter zahtevnosti poti,
 • posebnih želja
 • in števila oseb. Za večje število oseb bomo namreč morali naročiti kombi, ki bo morda dražji.

Če bo naše podjetje redni odjemalec tovrstnih storitev, se lahko dogovorimo tudi za določene popuste. Zasebni prevozi na bližnja letališča bodo na primer lahko znašali vse od okoli 40,00 EUR in tudi do desetkratnik tega, če sprejemamo nekoga npr. z dunajskega letališča ali se sami odpravljamo tja, za bližnje beneško pa bomo morali odšteti do 300,00 EUR. VIP prevozi so zaradi dodatnih storitev in visokega nivoja lahko še nekoliko dražji. V tem pogledu utegnemo za relacije znotraj Slovenije plačati tudi med 200,00 in 250,00 EUR ali več v eno smer. Seveda morajo ponudniki za to ceno izpolniti naša pričakovanja ter pričakovanja naših strank ali partnerjev, da bo njihovo zadovoljstvo na najvišji ravni.

Written by