Brisalci

Brisalci Rosil za dvakrat daljšo življenjsko dobo

Med nepogrešljivo opremo naših jeklenih konjičkov zagotovo spadajo tudi brisalci, ki so zadolženi za to, da je vetrobransko steklo ves čas kar najbolj čisto. Brisalce uporabljamo res pogosto, skorajda vsakodnevno, še posebej pa se izkažejo v dežju in snegu, ko s stekla odstranjujejo dežne kaplje in snežinke. Seveda pa se brisalci uporabljajo tudi za redno čiščenje tako prednjega kot zadnjega stekla – s pomočjo za to pripravljene tekočine lahko steklo dobro očistijo in tako pripomorejo k boljši vidljivosti ter splošni varnosti v prometu.

Zakaj so brisalci tako pomembni?

Dva najpomembnejša razloga za nakup kvalitetnih brisalcev smo že omenili, in sicer sta to odlična vidljivost, s tem pa tudi povečana varnost na cesti. Vožnja je za mnoge, ki vozimo vsakodnevno, nekaj povsem običajnega, skorajda že avtomatskega, ko pride do kakšne nepredvidene situacije, pa hitro ugotovimo, da smo med vožnjo pogosto premalo previdni in pozorni. Res je pomembno, da smo ves čas vožnje pripravljeni na vse in da ves čas vemo, kaj se dogaja okoli nas. V prometu mora biti varnost na prvem mestu in prav brisalci lahko k njej pripomorejo tako, da svoje delo opravljajo brezhibno. To pomeni, da površino obrišejo oziroma očistijo takoj, ko je to potrebno, da za seboj ne puščajo sledi, temveč čisto in gladko površino, da ne škripajo po površini stekla … Skratka, svoje delo morajo opravljati res brezhibno, saj nam le tako lahko ves čas zagotavljajo potrebno vidljivost in varnost.

Življenjska doba brisalcev

Vsak lastnik oziroma voznik avtomobila ve, da je treba posamezne dele na vozilu občasno zamenjati, saj se sčasoma obrabijo in ne služijo več svojemu namenu. Tako je tudi z brisalci, na katere moramo biti zaradi njihove pomembne funkcije še toliko bolj pozorni. Ker jih pogosto uporabljamo, se lahko hitro obrabijo, življenjsko dobo pa jim krajšajo še močno sonce, zaledenelo steklo ter, seveda, neprimerno ravnanje z njimi. Proizvajalci brisalcev zato svetujejo, da jih zamenjate vsaj enkrat letno, najbolje pred deževno sezono (jeseni) ali pa ob rednem letnem servisu. Tudi, če na metlicah oziroma brisalcih ni vidnih napak, raztrganin ali drugih poškodb, svetujemo, da jih redno menjate, saj je le to tisto pravo zagotovilo za dobro vidljivost.

Brisalci

Ste vedeli, da lahko življenjsko dobo brisalcev s primernim ravnanjem tudi nekoliko podaljšate? Seveda jih morate zamenjati, če opazite, da svoje naloge ne opravljajo več dobro, da stekla ne očistijo, da puščajo sledi in spuščajo neprijetne zvoke … Brisalce bomo vseeno lahko uporabljali nekoliko dlje, če bomo vetrobransko steklo redno čistili in skrbeli, da bodo brisalci lahko nemoteno opravljali svoje delo. To pomeni, da ne smejo primrzniti na vetrobransko steklo (v zimskih večerih jih dvignite), v poletni vročini pa se ne smejo prilepiti nanj, saj jih v takem primeru poskus uporabe lahko močno poškoduje. Z brisalci z vetrobranskega stekla ne odstranjujemo večje količine snega, ampak to opravimo ročno, poleg tega se ročno lotimo tudi odstranjevanja trdovratnejših madežev, listja in druge umazanije, ki se hitro nabere na parkiranem vozilu. Brisalce boste lahko malce dlje uporabljali tudi, če boste avto imeli v garaži in ne na prostem, metlice brisalcev pa je treba redno čistiti z vlažno krpo, saj tako z njih odstranimo zasušene ostanke različne umazanije.

Kateri brisalci imajo do dvakrat daljšo življenjsko dobo?

Videli smo, da je treba brisalce kar redno pregledovati in čistiti, kljub temu pa imajo neko svojo življenjsko dobo. Ker so brisalci tako imenovani ‘potrošni material’, je vseeno dobro, da izberemo take, ki jih bomo lahko uporabljali dlje kot druge. Svetujemo, da izberete brisalce Rosil, ki so izdelani iz silikonske gume in imajo pravokotno obliko. Ta poskrbi za boljši stik s steklom oziroma površino, sila brisanja s tem pritiska na manjše območje, če brisalcev dlje časa ne uporabljate, pa spodnji del brisalcev ne bo spremenil svoje oblike, kot je to v navadi pri običajnih brisalcih. Brisalce, ki so izdelani iz silikonske gume, odlikujejo še številne druge prednosti. Odpornejši so na različne vremenske razmere, so elastični in stabilni, odlično prenašajo ekstremno nizke in visoke temperature, na steklu naredijo posebno plast, ki izboljša vidljivost v deževnem vremenu, poleg tega pa imajo tudi do dvakrat daljšo življenjsko dobo kot običajni brisalci. Če pa to ni dovolj razlogov za nakup brisalcev Rosil!

Omenjene brisalce torej odlikujejo različne prednosti, med katerimi je še posebej privlačna daljša življenjska doba, saj je to prav posebno zagotovilo, da boste lahko dlje časa uživali v vožnji brez skrbi o tem, da bi vas ovirala umazanija na vetrobranskem steklu in da brisalci v slabem vremenu kar naenkrat ne bi več zmogli opravljati svoje funkcije. Izberite brisalce Rosil tudi zato, ker so še prav posebno kakovostni in inovativni.

Vaša vožnja naj bo varna, brez nepotrebnega stresa in skrbi, vi pa boste tako ves čas dobro videli vse, kar se dogaja v vaši okolici. Tako boste lahko še bolj pripravljeni na različne nepredvidene situacije, ki med vožnjo doletijo vsakega od nas. In imeli boste dovolj časa, da se nanje tudi primerno odzovete.

Avtor prispevka: