Električne polnilne postaje

Električne polnilne postaje vgrajuje čedalje več fizičnih oseb

Ali ste že razmišljali o vlaganju v polnilno postajo za električna vozila? Električne polnilne postaje v Sloveniji so trenutno eden najbolj zaželenih trendov v turizmu. Če vaša nastanitev nima polnilne postaje, boste izgubili goste z visokimi prihodki, ki prihajajo iz držav, kot so Nemčija, Avstrija, Švica, Nizozemska in drugi, ki iščejo nastanitve s polnilnimi postajami. Booking in Airbnb sta že uvedla filtre, ki gostom omogočajo lažje iskanje namestitve s polnilno postajo. Zato, če ne boste vlagali v električne polnilne postaje, bi lahko izgubili rezervacije.

Zagotovite si prednost pred konkurenco s kakovostnimi polnilnimi postajami

Ni vam treba skrbeti, saj vam bodo pri OptimaPlus Bookingu pomagali! Z njihovo pomočjo boste pritegnili nove goste, ki bi v nasprotnem primeru verjetno izbrali drugo nastanitev. Našli so zanesljivega partnerja, ki vam lahko zagotovi kakovostne električne polnilne postaje, kar pomeni, da se ne boste več soočali s težavami pri zagotavljanju polnilnih možnosti za električna vozila. Skupaj z njihovim strokovnim svetovanjem in ponudbo kakovostnih polnilnih postaj, boste lahko svojim gostom zagotovili brezskrbno in prijetno izkušnjo polnjenja njihovega električnega vozila. Pri OptimaPlus Bookingu se trudijo za vas in vam pomagajo ostati korak pred konkurenco, saj boste s sodelovanjem z njimi lahko pritegnili še več gostov.

Električna mobilnost in električne polnilne postaje v Sloveniji so postale pomembnejša kot zgolj trend, saj so ključne za zagotavljanje trajnostne in okolju prijazne prihodnosti, ki si jo želimo za naslednje generacije. Svet se sooča s številnimi izzivi, kot so višje cene energentov, globalno segrevanje in posledično onesnaževanje okolja, zato so električna vozila nujna za zmanjšanje ogljičnega odtisa in trajnostni razvoj.

Električne polnilne postaje
Električne polnilne postaje so ključne za trajnostni turizem.

Naraščajoča zavezanost k električnim vozilom

Nedavni podatki kažejo, da se prodaja električnih vozil nenehno povečuje. Leta 2021 je bil dosežen izjemen mejnik – prodalo se je več kot 6,6 milijona enot, kar predstavlja približno 9 % svetovnega trga avtomobilov. Iz tega podatka je razvidno, da se vedno več potrošnikov zaveda pomembnosti zmanjšanja ogljičnega odtisa ter ohranjanja okolja.  Poleg tega se je tudi zakonodaja spremenila, s ciljem, da naj bi bili vsi avtomobili na elektriko do leta 2035.

Električna polnilna postaja v vaših storitvah bo povečala privlačnost in konkurenčnost vaše nastanitve. Gostje, ki potujejo z električnim vozilom, bodo bolj verjetno izbrali nastanitve s polnilnimi postajami kot tiste brez te možnosti. Številka takih gostov se povečuje in bo še naprej naraščala. Če vaša nastanitev nima polnilne postaje, boste izgubili veliko število rezervacij. S vključitvijo električne polnilne postaje za električna vozila pa boste povečali konkurenčnost vaše nastanitve in privabili nove goste.

Pridobite lojalne stranke z vključitvijo polnilnih postaj v vaše storitve

Z vključitvijo polnilnih postaj za električna vozila v vaše storitve lahko pridobite lojalne stranke. S tem, ko zagotavljate električne polnilne postaje v Sloveniji, si bodo gostje zapomnili vašo nastanitev in bodo ob naslednjem obisku Slovenije ponovno izbrali vašo namestitev. Poleg tega z vključevanjem polnilnih postaj spodbujate uporabo električnih vozil, ki prispevajo k zmanjšanju onesnaževanja in ohranjanju okolja. S tem podpirate trajnostni turizem in povečujete trajnostno usmerjenost vaše nastanitve. S podobnimi trajnostnimi prizadevanji boste lahko dosegli, da se bodo gosti počutili bolj prijetno ob bivanju pri vas.

Električne polnilne postaje v Sloveniji – družbena odgovornost in trajnostni razvoj

Vključitev polnilnih postaj v vašo nastanitev pomeni izpolnjevanje družbene odgovornosti. S tem boste pokazali, da ste zavezani trajnostnemu razvoju in osveščeni o vplivu na okolje. To lahko pozitivno vpliva na ugled in verodostojnost vaše nastanitve ter pomaga pritegniti pozornost obiskovalcev, ki se zanimajo za trajnostne možnosti.

Po temeljiti analizi dobaviteljev električnih polnilnih postaj so se odločili za sodelovanje z zanesljivim slovenskim podjetjem, ki zagotavlja edinstvene in učinkovite električne polnilne postaje, ki so prilagojene vašim specifičnim potrebam. Uporabnikom omogoča, da njihova vozila varno, zanesljivo in s stroškovno učinkovitim načinom polnijo v predvidenem časovnem okviru. Električna polnilna postaja je ključna za zagotavljanje učinkovitega polnjenja električnih vozil. S tem boste lahko gostom zagotovili boljšo izkušnjo.

Električne polnilne postaje
Poskrbimo za prihodnost našega planeta – izkoristimo polnilne postaje.

Ne zamudite priložnosti za povečanje konkurenčnosti in privabljanja gostov

Ne zamudite priložnosti in se obrnite na njih, da prejmete ponudbo in več informacij o vključitvi polnilnih postaj v vašo nastanitev. Na ta način lahko prispevate k ohranjanju okolja in hkrati pridobite konkurenčno prednost na trgu. To vam lahko prinese več rezervacij in povečano zanimanje gostov za vašo namestitev.

Booking.com in Airbnb sta že uvedla filter za iskanje nastanitev z električnimi polnilnicami. Če boste lastnik električne polnilne postaje za električna vozila, se vam lahko poveča število gostov, saj bodo ti lažje našli vašo nastanitev in se odločili za bivanje pri vas. Za več informacij o ponudbi se obrnite na njih in z veseljem vam bodo odgovorili.

Hitrost polnjenja električnega avtomobila je odvisna od več dejavnikov

Hitrost, s katero se električno vozilo lahko napolni na električni polnilni postaji, je odvisna od več dejavnikov. Z razvojem električnih avtomobilov so baterije postale bolj zmogljive, kar pomeni, da so sposobne poganjati avtomobile z daljšim dosegom. Vendar pa se to izkaže za izziv pri polnjenju na domačih polnilnih postajah. Dva glavna dejavnika, ki vplivata na hitrost polnjenja, sta največja moč polnilne postaje in največja zmogljivost lokalne polnilne postaje. Da bi zagotovili optimalno polnjenje vašega električnega vozila, je ključno, da je vaša lokalna električna inštalacija ustrezne zmogljivosti ter prilagojena moči polnilne postaje, ki jo boste namestili.

Obstaja več vrst polnilnih postaj za električne avtomobile, med njimi so hišne polnilne postaje, javne polnilne postaje in hitre polnilne postaje. Hišne električne polnilne postaje so nameščene doma in omogočajo uporabnikom, da med parkiranjem doma polnijo svoje vozilo. Te polnilne postaje so varne, zanesljive in enostavne za uporabo. Javne električne polnilne postaje v Sloveniji so na voljo na javnih parkiriščih, bencinskih postajah, v garažah in pred nekaterimi poslovnimi objekti. Hitre polnilne postaje za električna vozila se nahajajo na avtocestah in omogočajo hitro polnjenje v manj kot tridesetih minutah.

Kako lahko električna polnilna postaja prispeva k ohranjanju okolja?

Trajnostni turizem je postal zelo pomemben zaradi naraščajočega zavedanja o okoljski vzdržnosti in varstvu narave. V tej smeri so turistični ponudniki začeli uporabljati bolj trajnostne prakse. Električne polnilne postaje v Sloveniji so ena izmed rešitev za zmanjševanje emisij CO2 in izboljšanje kakovosti zraka v turističnih območjih. Električna polnilna postaja lahko tudi pozitivno vpliva na dojemanje destinacije in privablja bolj osveščene turiste. Čeprav se cena nakupa polnilne postaje na začetku morda zdi visoka, pa v dolgoročnem smislu prinaša veliko prednosti.

Električne polnilne postaje
Polnilne postaje so idealna rešitev za turiste, ki prisegajo na trajnostno mobilnost.

Za napajanje električnega vozila z energijo je potrebno uporabiti polnilni kabel, ki omogoča povezavo med vozilom in polnilno napravo. Polnilno napravo lahko imamo doma ali pa uporabimo javne električne polnilne postaje, ki so na voljo na različnih lokacijah. Pomembno je upoštevati, da imajo lahko te polnilnice različne zmogljivosti polnjenja, kar bo vplivalo na hitrost polnjenja. Uporaba javne polnilne postaje običajno zahteva uporabo RFID kartice ali mobilne aplikacije za upravljanje postaje.

Namestitev domače polnilne postaje za električna vozila

Pri namestitvi domače polnilne postaje za električna vozila je priporočljivo, da jo postavi strokovnjak, ki lahko oceni, kakšno električno napeljavo in infrastrukturo potrebujemo za varno in učinkovito delovanje polnilnice. Zato se je pred namestitvijo priporočljivo posvetovati s strokovnjakom in izbrati kakovostno polnilno postajo, ki ustreza vašim potrebam. Cena polnilne postaje za električna vozila je odvisna od vrste in zmogljivosti polnilne postaje, ki jo izberemo. Cenejše polnilne naprave so na voljo že za nekaj sto evrov, medtem ko lahko za bolj zmogljive in hitrejše polnilne postaje odštejemo več tisoč evrov. Poleg stroška nakupa, pa je treba upoštevati tudi stroške za namestitev, električno napeljavo in vzdrževanje polnilne postaje. Če vas zanima nakup polnilne postaje za električna vozila, vase svetujejo, da se posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo lahko podal več informacij o cenah in ostalih stroških.

Avtor prispevka: