gozdarske prikolice palms

Vse, kar morate vedeti pred nakupom gozdarske prikolice blagovne znamke Palms

Za vse gozdarje in dela, povezana z gozdarstvom, je nepogrešljiv del opreme zagotovo gozdarska prikolica, ki je namenjena nakladanju in prenašanju različnih bremen. Pri gozdarjenju gre torej za prevoze velikih količin lesa in ostalih gozdarskih produktov. Tovrstno delo pa je brez gozdarske prikolice (rabljene ali nove) praktično nemogoče, če je ta kvalitetna, pa je delo občutno lažje in je precej hitreje opravljeno. Ravno zaradi tega so gozdarske prikolice Palms tako popularne in dobro služijo že mnogim gozdarjem. Poznamo namreč precej različnih prikolic znamke Palms, med seboj pa se razlikujejo po vrsti okvirja in nosilnosti. Izbira prikolice je odvisna od potreb in del, za katera se bo uporabljala. Tako so različne prikolice namenjene različnim uporabam oziroma različnim nosilnostim in pogojem, v katerih se uporabljajo. Poleg tega pa se prikolice pripenjajo na traktorje različnih velikosti, zato morate izbrati primerno.

Gozdarska prikolica za manjši traktor ali za večji traktor?

Kot je bilo omenjeno že prej, se gozdarske prikolice med seboj razlikujejo, saj se kasneje uporabljajo v različne namene in v različnih pogojih. Slednji so lahko enostavnejši ali zahtevnejši, vse prikolice pa se v zahtevnejših pogojih ne obnesejo. Primerna izbira gozdarske prikolice pa je torej predpogoj, da delo poteka optimalno in brez večjih težav. Tako se gozdarske prikolice Palms razlikujejo po vrsti okvirja in svoji nosilnosti. Posledično se razlikujejo tudi njihova poimenovanja, ki so navadno označena s črko, ta se nanaša na vrsto okvirja in številko, ki označuje nosilnost gozdarske prikolice. Ker se prikolice med seboj razlikujejo, so torej primerne za različne traktorje. Nekatere gozdarske prikolice Palms se lahko uporabljajo na manjših traktorjih, za druge pa je potreben že večji traktor.

Gozdarske prikolice serije S in D

Serije gozdarskih prikolic se med seboj razlikujejo, označene pa so z različnimi črkami. V prvo kategorijo, označeno s črko S sodijo kompaktne in lahke gozdarske prikolice (rabljene in nove prikolice). Te imajo različne nosilnosti, ki znašajo med 8,5 ton in 12 ton. Posledično je takšna gozdarska prikolica za manjši traktor zagotovo primerna. Naslednja večja serija prikolic je označena s črko D. V tej skupini se nahajajo gozdarske prikolice Palms, ki imajo večjo nakladalno površino in ponujajo večjo nosilnost, natančneje od 13 ton pa do 18 ton. Večja nakladalna površina in večja nosilnost pa pomenita večji nakladalni prostor, torej več prenesenega tovora. Če se zanimate za nakup katere izmed omenjenih prikolic ali pa imate dodatna vprašanja, pošljite povpraševanje na priloženi povezavi in boste v najkrajšem času dobili odgovore.

gozdarske prikolice palms
Izberite le najboljše za svoje potrebe.

Gozdarske prikolice Palms za zahtevnejše pogoje

V zahtevnejših pogojih v ospredje stopijo gozdarske prikolice, ki so temu tudi prilagojene. Takšne so zagotovo gozdarske prikolice Palms, označene s črko U. V tej seriji se nahajajo prikolice, ki so namenjene zahtevni sečnji. Gre torej za delovne stroje, ki so vzdržljivi in trpežni, posledično pa lahko prenesejo večje obremenitve. Vse našteto pa je za zahtevne sečnje tudi nujno potrebno, saj so neprimerne prikolice v tovrstnih pogojih neuporabne. Tovrstna serija U gozdarska prikolica za manjši traktor torej ni primerna, saj gre za prikolico z veliko nakladalno površino in nosilnostjo. Poleg serije U pa poznamo še dve vrsti gozdarskih prikolic, ki sta primerni za zahtevne pogoje, saj sta profesionalni prikolici.

Prikolici za najzahtevnejše pogoje

V najzahtevnejših pogojih se uporabljajo gozdarske prikolice Palms, z oznako MWD ali HMWD. Ti dve prikolici sta profesionalni in imata 4-kolesni pogon. Pri prikolici z oznako MWD je ta pogon mehanski, pri prikolici z oznako HMWD pa je 4-kolesni pogon hidromehanski. Kadar gre za sečnjo v zahtevnejših pogojih, je torej izjemno pomembna izbira ustrezne prikolice, ki je tovrstnim pogojem tudi prilagojena. V nasprotnem primeru bo vsakršna zahtevnejša sečnja otežena ali pa onemogočena, česar si gozdarji zagotovo ne želijo. Če si želite prikolice iz vseh serij tudi ogledati, vam je omogočen ogled produktov na YouTube kanalu. Tako boste lažje izbrali najprimernejšo prikolico zase.

Zakaj izbrati gozdarske prikolice Palms?

Dejstvo, da je Palms eden največjih proizvajalcev gozdarskih prikolic v Evropi, je zagotovo pomembno, saj priča o kvaliteti prikolic te znamke. Gre namreč za prikolice, ki sodijo med najboljše na tržišču, saj so narejene iz vrhunskih materialov. Poleg tega pa gozdarske prikolice Palms vključujejo še inovativno tehnologijo lakiranja. Prav tako so določene gozdarske prikolice znamke Palms sedaj premazane z novo generacijo barvnih premazov, ki strojem dodajajo trajnost in kasneje tudi večjo prodajno vrednost. gozdarske Poleg naštetega pa imajo gozdarske prikolice Palms povečan nakladalni prostor, kar pomeni, da lahko naenkrat transportirate večje količine tovora, s tem pa boste zmanjšali število voženj.

gozdarska prikolica za manjši traktor
Pri izbiri prikolic imate dandanes res številne možnosti.

Znamka Palms ponuja kvaliteto

Zagotovo je pomembno je omeniti, da so inženirji v podjetju Palms razvili inovacijski sitem zaklepanja podpornih rok, ki omogoča varno in hitro zaklepanje rok v podnožja. Gozdarske prikolice tega podjetja pa so znane po močni in varni zaščitni ograji, ki je v skladu z EU direktivami za zagotavljanje večje varnosti. Gozdarske prikolice Palms pa so zaradi vseh omenjenih in še mnogih drugih prednosti opremljene s certifikatom kakovosti. Za znamko Palms pa je značilno še to, da ponuja široko paleto dodatne opreme, ki je primerna za gozdarske prikolice in tudi za gozdarska dvigala. Večino produktov znamke Palms pa boste našli pri podjetju Trisa d.o.o., ki prodaja najrazličnejše prikolice. Če vas podjetje zanima, si oglejte njihovo spletno stran, sedite lahko tudi na Facebook strani.

Gozdarska dvigala v kombinaciji z gozdarskimi prikolicami

Gozdarske prikolice (rabljene in nove) se navadno pri uporabi združujejo še z gozdarskimi dvigali. Gozdarsko dvigalo je namreč orodje, namenjeno nakladanju in razkladanju lesa ali odpadnega materiala, navadno pa tovrstno delo vključuje tudi uporabo prikolic. Gozdarsko dvigalo se lahko namesti na gozdarsko prikolico, kar posledično precej olajša vsakršno nakladanje ali razkladanje najrazličnejšega materiala. Podobno kot gozdarske prikolice Palms, so tudi gozdarska dvigala Palms označena s šiframi. Povsem konkretno se prva številka nanaša na serijo dvigala, številka za piko pa označuje največji doseg, ki ga žerjav lahko doseže. Kot so gozdarske prikolice Palms znane po svoji kvaliteti, pa so tudi gozdarska dvigala Palms izjemno kakovostna in vzdržljiva.

Poznamo različne serije gozdarskih dvigal

Gozdarska dvigala se umeščajo v različne serije, na podlagi svojih značilnosti in pogojih uporabe. Tako so gozdarska dvigala 2. serije manjših velikosti, a so kljub temu vzdržljiva in preprosta za uporabo. Pri dvigalih v 3. seriji je največji doseg 6,7 metra, tovrstna dvigala pa so primerna za pripravo drv in odstranjevanje bal sena s polj. Tako kot obstaja gozdarska prikolica za manjši traktor, je narejeno tudi gozdarsko dvigalo za manjši traktor, sodi pa v 4. serijo. Kljub svoji zmogljivosti, za uporabo tovrstnega dvigala torej ne potrebuje velik traktor. Pri dvigalih iz 5. in 7. kategorije pa gre za vsakodnevno uporabo, saj so ta dvigala primerna za vsakodnevna gozdarska dela.

Nove gozdarske prikolice, rabljene prikolice, kako nakupovati?

Kot vsi ostali stroji, so lahko tudi gozdarske prikolice Palms rabljene ali nove. Rabljene prikolice so praviloma cenejše, a lahko predstavljajo tudi določene pasti. Pred nakupom rabljenih gozdarskih prikolic se morate prepričati, da se ne boste zanje na koncu odšteli več, kot za nove gozdarske prikolice. Rabljene prikolice namreč včasih zahtevajo več popravil in vzdrževanja, kar je lahko dodaten strošek. Če se želite temu izogniti, pa bodite pri nakupu pozorni na določene karakteristike prikolice. Pozorni bodite na stanje pnevmatik, predvsem preverite, da te nimajo razpok ali lukenj. Prav tako se prepričajte, da so pnevmatike ustreznih velikosti in so primerne za tovor, ki ga nameravate prevažati. Poleg pnevmatik so pomembne še zavore, ki so lahko obrabljene, zato jih pred nakupom preglejte. Pozornost pa namenite še kolesnim ležajem, ti morajo biti pravilno nameščeni in ustrezno premazani.

gozdarske prikolice rabljene
Nakup gozdarske prikolice Palms se vam bo obrestoval.

Na kaj še morate biti pozorni pri nakupu rabljenih prikolic?

Ko kupujete gozdarske prikolice, rabljene, preverite njene vzmeti. Te so lahko v primeru prevelike obremenitve tudi razpokane ali pa imajo določene nepravilnosti, ki nakazujejo na nenadno trčenje z nečim na tleh v preteklosti. Pri nakupu bodite pozorni še na ovir gozdarske prikolice. Rabljene prikolice imajo včasih počen ali popravljen okvir, kar lahko ob nadaljnji uporabi povzroča nevšečnosti. Pri tovrstnih prikolicah pa lahko pride do napake tudi v električnem sistemu, zato se o delovanju sistema prepričajte še pred nakupom. Pred nakupom rabljene gozdarske prikolice pa se pozanimajte še o predhodnem lastništvu. Prepričajte se, da prikolica ni ukradena in da ni zamenjala že ogromnega števila lastnikov, slednje je lahko namreč pokazatelj, da prikolica ni najboljša. Ob nakupu slabše rabljene prikolice lahko pride do dodatnih stroškov popravil, kar je lahko skupno celo dražje kot nakup nove gozdarske prikolice.

Nakup nove gozdarske prikolice znamke Palms se torej splača

Proizvajalec Palms izdeluje gozdarske prikolice in dvigala, ki že nekaj let spadajo med najboljše naprave v Evropi. Nakup tovrstnih naprav je torej zagotovo dobra odločitev, saj gre za nakup kvalitetnih naprav, ki dolga leta služijo svojemu namenu. Gozdarske prikolice podjetja Palms so narejene iz kvalitetnih materialov, večji del iz švedskega jekla, ki je znano po vrhunski kvaliteti. Vsi stroji pa so dodatno obdelani s premazom, ki preprečuje nastanek rje in posledično zagotavlja višjo zaščito. Poleg naštetega pa so vsa ogrodja gozdarskih prikolic tega podjetja zasnovana na računalniški simulaciji za testiranje trdnosti. To pomeni, da so prikolice in dvigala ustrezno preizkušeni, kar prinaša višjo kvaliteto, značilno za podjetje Palms. Stroji tega podjetja so torej zanesljivi in zagotavljajo učinkovito delo v gozdu.

 

Avtor prispevka: