avto-tepihi

Kakovostni avto tepihi domače izdelave

Kakovostni avto tepihi so pomemben dodatek vsakemu vozilu iz več razlogov. Najbolj pomemben razlog je, da se vzdržuje čistoča vozila. S kakovostnimi avto tepihi je to lahka naloga, pa naj gre za osebna ali gospodarska vozila. Ni pomembno, ali prevozno sredstvo, kot so avtomobili in gospodarska vozila, uporabljamo pogosto ali poredkoma, vedno pride do tega, da v vozilo vnesemo smeti in umazanijo, ki se prime na čevlje. Pogosto v vozilu jemo ali kaj odpiramo, zaradi česar lahko na tla padejo drobtine in drobne smeti. Kako bi se počutili v takem vozilu, da dlje časa ni očiščeno?

Lahko si predstavljamo, vozilo bi sčasoma postalo zelo umazano, podobno prebivališču kakšne živalce, ki nima reda in ne ve, kaj pomeni urejeno okolje. Pa še celo živali imajo v genih zapisano navado, da ohranjajo prebivališče in okolje čisto. Z avto tepihi pokrijemo tla v vozilu. Zakaj je to pomembno? Tla v vozilu so pogosto tapicirana z umetno tkanino, na katero se prime lahko blato, zmočijo se, težko se sušijo, umazanija pa se razširi v vse kote in težko dosegljive predele ter pod sedež. Še posebej težko je čistiti gospodarska vozila, če voznik dela nekje v naravi in vnaša v vozilo blato ter listje. Avto tepihi omogočajo, da se umazanija zadrži na njih, torej na odstranljivi površini, kar izjemno olajša čiščenje. Avto tepihe odstranimo iz vozila, jih damo na neko ravno površino in očistimo s krpo ter vodo, posesamo ali jih čistimo pod vodnim pritiskom, če so zelo umazani.

avto-tepihi-notranjost

Vsakdo ima rad čisto okolje in da zgleda lepo ter urejeno. Poleg čistega okolja brez nevarnih bakterij, ki so v umazaniji, je pomembno tudi to, da nismo v vlagi. Avto tepihi so različni, od avto tepihov iz umetnih mas do navadnih, plastičnih, manj kakovostnih in do zelo kakovostnih, gumijastih oziroma narejenih in kakovostnih materialov, ki so izjemno vzdržljivi. Splača se nabaviti avto tepihe kakovostne domače izdelave, ki jih boste z lahkoto uporabljali dlje časa. Kakovostni tepihi domače izdelave so inovativni izdelek, ki omogočajo lažje čiščenje, to so dosegli tako, da so kanale na avto tepihih oblikovali na poseben način. Ti avto tepihi imajo kanale speljane od zgoraj navzdol in navznoter. S  tem ne povzročajo nobenih kotov, zato se pri pranju umazanija nikjer na avto tepihih ne zadržuje ampak lepo spolzi s površine dol. Hkrati pri pranju odteka odvečna voda. Tako se kakovostni avto tepihi domače izdelave izjemno hitro posušijo.

Pri avto tepihih pa je pomembna še ena zadeva in to je varnost. Varnost je povezana s tem, kako dobro je pritrjen avto tepih na površino dna prevoznega  sredstva. Avto tepihi se morajo zelo dobro prilagajati površini. Hkrati ne smejo nikamor drseti, se zvijati ali priti pod pedala, kar bi predstavljalo izjemno nevarnost za vožnjo, s čimer bi ogrozili sebe in druge ljudi. Zato je zelo modro izbrati res kakovostne avto tepihe domače izdelave s tradicijo, saj so pomembne dolgoletne izkušnje pri uporabi voznikov in izkušnje pri izdelavi tepihov.

Kako torej izbrati res prave in kakovostne avto tepihe? Lahko se obrnete na svetovalca, ki pozna vse vrste avto tepihov, ki so primerni za vsa vozila. Poznamo več vrst avto tepihov. Tipski avto tepihi so standardni in prilagojeni za več vrst vozil in jih lahko uporabljamo skoraj v vseh vozilih. So pa tudi avto tepihi, ki so namenjeni določeni znamki avtomobila. Izbirate lahko med gumijastimi avto tepihi, ki jih je najlažje vzdrževati in so najbolj primerni za gospodarska vozila ali vozila, kjer je več umazanije, ali pa izberete tekstilne preproge. Tekstilne preproge se čistijo lahko s sesalniki. Lahko se jih tudi pere vendar potrebujejo nekaj časa, da se posušijo. Tekstilne preproge so primerne za tista vozila, kjer je umazanija zmerna in želite, da bi bil izgled vozila še lepši, bolj eleganten, ko bi to dosegli z gumijastimi avto tepihi.

 

Avtor prispevka: