Najboljši sesalec za globinsko čiščenje avtomobila

Čisto in urejeno vozilo je ogledalo ponosnega lastnika. Če si tudi vi želite ohranjati podobo notranjosti svojega jeklenega konjička enako kot takrat, ko ste ga še svežega pripeljali iz salona, si priskrbite sesalec za globinsko čiščenje avtomobila. Z njim boste sami lahko vzdrževali visok nivo čistoče vašega vozila, hkrati pa poskrbeli za boljše počutje vaših družinskih članov med vožnjo.

Zakaj je potrebno globinsko čiščenje avtomobila?

Marsikdo se verjetno ne zaveda, kako veliko leglo bakterij in umazanije je lahko vaše vozilo, kljub temu, da ga dokaj redno sesate in čistite. Po mislite le na to, kje vse se vsak dan gibljete in na to sedete v avto. Tako umazani in prašni delci, kot tudi bakterije in virusi se primejo vaših oblačil in se, ko se usedete v avto, prenesejo na tkanino avtomobilskih sedežev in zažrejo globoko vanjo. Ko nato pridete domov, si verjetno dobro umijete roke, oblačila pa daste v pranje. Kaj pa naredite z avtomobilom? Najpogosteje nič. In tako dosežete, da se s prostim očesom nevidna umazanija nalaga globoko v plasti avtomobilskih sedežev, do katerih s sesanjem z običajnim sesalcem ne morete več dostopati, lahko pa vam pri tem pomaga sesalec za globinsko čiščenje avtomobila.

Poleg umazanije, pa se v avtomobilskih sedežih hitro lahko naselijo tudi pršice ter bakterije. To bodo najhitreje opazili vsi tisti, ki imajo alergijo na pršice ali prah. Če se boste z navadnim sesanjem še tako trudili, na morete narediti enakega učinka kot ga naredi sesalec za globinsko čiščenje avtomobila in se na enostaven način znebiti pršic.

Nabiranje umazanije, pršic in prahu pa močno vpliva tudi na kvaliteto zraka v vašem avtomobilu, kar je ključnega pomena zlasti pri majhnih otrocih, pri katerih se dihala še razvijajo. Verjetno veste, da za majhne otroke ni dobro, da vdihavajo zrak, ki vsebuje prašne delce, saj to lahko vodi v razvoj astme ali katere koli druge respiratorne bolezni. Poleg tega, če že govorimo o majhnih otrocih naj še omenimo, da se zelo radi vsega dotikajo in dajejo v usta. Sesalec za globinsko čiščenje avtomobila globinsko odstrani vso umazanijo, ki se počasi nabira v avtu in tako preprečil, da bi jo otroci skupaj z vsemi pridruženimi bakterijami vnašali v usta.

Sesalec za globinsko čiščenje je torej obvezna oprema, če si želite, da vaš avto ne le izgleda čist, vendar to tudi je v pravem pomenu besede.

Sesalec za globinsko čiščenje avtomobila si lahko privoščite tudi vi

Čeprav se sesalec za globinsko čiščenje avtomobila sliši kot luksuzni pripomoček lastnikov avtosalonov in avtopralnic, to nikakor ne drži. Lahko ga kupite tudi kot običajen uporabnik in si s tem ne le zagotovite privilegij, da sami postanete gospodar čistoče vašega osebnega avtomobila, temveč tudi prihranite. Sesalci za globinsko čiščenje avtomobila za običajne uporabnike se nahajajo v rangu nekje od 200 do 500 €, odvisno od tega, kako zmogljiv sesalec izberete in kateri znamki pripada. S tem sesalcem si zagotovite več kot 10 letno brezplačno globinsko čiščenje avtomobila, kadar koli bi si želeli. Če sedaj ta znesek primerjamo s cenami profesionalnega globinskega čiščenja avtomobila, hitro ugotovimo, da se nam nakup sesalca vsekakor splača. Če se za profesionalno globinsko čiščenje avtomobila odločite približno dvakrat na leto, kar je nek higienski minimum, do zneska, ki bi ga porabili za nakup sesalca za globinsko čiščenje avtomobila pridete v manj kot petih letih. Pri tem pa morate upoštevati tudi to, da če imate sesalec doma, lahko čistite kadarkoli in ne le ob posebnih priložnostih, ko vam to dopušča vaša denarnica.

Za konec pa naj poudarimo še eno stvar. Še tako dober sesalec za globinsko čiščenje avtomobila ne bo mogel svojega dela dobro opraviti, če ga ne bo nihče uporabljal. Zato zavihajte rokave in popeljite čistočo vašega avtomobila na najvišjo raven.

Avtor prispevka: