globinsko čiščenje avtomobila

Kaj vse zmore globinsko čiščenje avtomobila?

Avto je nujno zlo sodobnega časa. Sama preživim v njem kar nekaj časa. Tako skrbim za njegovo redno vzdrževanje. Med to spada tudi globinsko čiščenje avtomobila. To delo je doma izredno zahtevno in potrebuje veliko časa. Pred časom sem si namreč kupila sesalec za globinsko čiščenje in dokupila tudi krtačo za avto. Prednost takega čiščenja je, da skozi vodni filter sesalec globinsko počisti vse površine. V avtu je za manevriranje zelo malo prostora. Tako se je potrebno lotiti dela načrtno. Začnem spredaj.

Natančno posesam vse reže na armaturni plošči s sesanjem brez vode. Potem se lotim tal. Predpražnike poberem ven in jih zunaj temeljito posesam z globinsko krtačo. Ta z močnimi vibracijami prodre do konca in izsesa vso umazanijo iz njih. Nato posesam še tla v kabini. Lotim se sedežev. Globinski sesalec očisti vso nesnago in morebitne vonjave iz sedežev. Globinsko čiščenje avtomobila pa poskrbi tudi za odstranitev madežev. Delo nadaljujem v zadnjem delu kabine. Enako kot v sprednjem, najprej predpražniki, nato tla in sedeži. Zelo zahtevno je čiščenje med sedeži. Nesnage pa je tam največ. Med čiščenjem dodam vodi tudi dezifekcijsko sredstvo, tako da istočasno avto tudi razkužim. Sledi še zadnja polica, ki jo prav tako očistim zunaj. Na koncu očistim in razkužim še prtljažni prostor. Ta je velikokrat umazan od raznoraznih tovorov. Vrnem še polico in avto je čist.

Tkanine na sedežih so prijetno osvežene in dobijo prvoten lesk. Prav tako se tudi zmehčajo. In ko sedem v temeljito očiščen avto, se počutim odlično. Starejša otroka imata velikega psa. Prevažata ga v prtljažnem prostoru. Zato je ta poln pasjih dlak. Nobeno čiščenje ne opravi delo bolje, kot globinski sesalec. Zato skoraj ob vsakem obisku pri nas opravita še globinsko čiščenje avtomobila. Enkrat letno pa se lotim tudi čiščenja stropa v avtu in tekstilnih oblog na vratih. Kdor pa nima te možnosti doma, obstaja rešitev. Globinsko vam očistijo vaš avto za to specializirane avtopralnice. Ker ta vrsta čiščenja traja malo dlje, si skušajte organizirati še kakšen opravek v bližini. Nekatere avtopralnice pa preprosto pridejo po avto na vaš dom. Ga odpeljejo na čiščenje in čistega pripeljejo nazaj. V nekaterih podjetjih je mogoča tudi oddaja vašega avtomobila na čiščenje kar med delovnim časom. Ali pa si tak način čiščenja organizirate sami. Tak način čiščenja pripomore, da se v vašem jeklenem konjičku počutite nadvse prijetno. Globinsko čiščenje avtomobila je priporočljivo vsaj nekajkrat letno. Ali pa ob prevozu kakšne bolne osebe ali posebnega tovora.

Avtor prispevka: