najboljši avto na svetu

Kateri je najboljši avto na svetu v letu 2020?

Razvoj avtomobilizma temelji na veliki konkurenci in odkrivanju različnih možnosti za dosego enega cilja – razviti najboljši avto na svetu. Kaj je za nekoga najboljši avto je zagotovo relativen pojem, saj ima pri izbiri avtomobila vsak svoje preference, kateri je zanj najboljši. Zato si poglejmo, kateri veljajo za favorite v letošnjem letu v kategorijah najhitrejši in najbolj družinski avto na svetu.

Najhitrejši

Ob omembi najboljšega avta na svetu skoraj vsak pomisli na najhitrejši avto z najbolj zmogljivim motorjem in velikim številom konjskih moči. V letu 2020 v tej kategoriji za favorite zagotovo veljajo prestižni dirkalni avtomobili, ki si jih večina od nas nikoli ne bo mogla privoščiti in lahko o njih le sanjamo.

Na prvem mestu kraljuje Devel Sixteen, ki s svojim videzom spominja na avto, ki prihaja popolnoma z drugega planeta. Ima več kot 5000 konjskih moči, hitrost 100 km/h pa doseže v manj kot dveh sekundah.

Med najhitrejše avtomobile na svetu pa lahko uvrstimo tudi model Bugatti Veyron, ki ga avtomobilska industrija pozna že vse od leta 2005. Od takrat dalje, pa ga le še dopolnjujejo in izboljšujejo. Model leta 2020 se imenuje Bugatti Chiron Super Sport. Ima kar 1600 konjskih moči in končno hitrost skoraj 490 km/h.

Najbolj družinski

Ker pa o bleščečih dirkalnih avtomobilih lahko običajni ljudje le sanjamo, je prav, da oblikujemo tudi kategorije najboljših avtomobilov, primernih za običajno vožnjo po cesti. Velika konkurenca, kateri je najboljši avto na svetu, vlada v kategoriji družinskih avtomobilov. Pri teh vrstah avtomobilov morajo razvijalci na prvo mesto postaviti prostornost in udobnost vožnje in hkrati pokazati zmogljivost avta. Komu to najbolje uspeva?

Po mnenju nekaterih si prvo mesto v kategoriji najboljši družinski avtomobil zasluži Volkswagen Touareg. Gre za izredno lepo dizajniran in prostoren SUV, ki mu uspe zadovoljevati potrebam povprečne družine, hkrati pa ne pozabi na zmogljivost in hitrost. Dobitna kombinacija za vse tiste, ki jim klasični enoprostorci niso preveč blizu, želijo pa si prostornega, udobnega in zmogljivega družinskega avtomobila.

Vsak ima svojega favorita

Kot smo že omenili, je težko enoznačno odgovoriti na to, kateri je najboljši avto na svetu v letu 2020, saj ima pri izbiri avtomobila vsak svoje želje in zahteve, na katere je bolj pozoren. Vsi pa se verjetno strinjamo, da je z izjemo večnega rivalstva med dirkalnimi in športnimi avtomobili, najboljši avtomobil tisti, v katerem se dobro počutimo in ki ustreza našemu življenjskemu slogu.

Avtor prispevka: