metlice za zadnji brisalec

Kakovostne metlice za zadnji brisalec – kako jih izbrati?

Brisalci za vetrobransko steklo so zelo pomembni, saj nam omogočajo boljšo vidljivost v dežju, snegu, toči in slabem vremenu nasploh. Ko ugotovimo, da nam brišejo slabo, jih moramo zamenjati. Metlice za zadnji brisalec in metlice za brisalec vetrobranskega stekla, morajo biti menjavane vsaj enkrat letno, oziroma dokler metlice ne postanejo trde in se začnejo na njih kazati raztrganine.

Preden greste v specializirano trgovino z avtomobilsko opremo, se najprej pozanimajte kakšne metlice za zadnji brisalec sploh potrebujete, saj se med seboj razlikujejo. Sodobnejši avtomobili imajo mehke brisalce, ki so širši in ne stojijo več na trdi paličici, nekateri pa imajo tudi samo en brisalec, ki je večji. Tako kot se brisalci razlikujejo po izgledu, se tudi po kvaliteti in ceni. Včasih se zgodi, da takoj po nakupu brisalec ne deluje več dobro, zato ga moramo spet zamenjati. Svetuje se, da izbirate med tistimi s srednjo ceno, prav iz naštetega razloga. Da ne bo treba metlice za brisalce pogosto menjavati, lahko poskrbimo tudi sami. Večkrat jih ročno čistimo in redno odstranjujemo mrčes, listje, smeti in pozimi led. Na vsake toliko časa pa je priporočljivo gume na brisalcih obrisati z mokro krpo, da se jih osveži in odstrani manjšo nevidno umazanijo. Na suhem vetrobranskem steklu jih nikar ne vklapljajte, saj jih tudi s tem uničujete. Če brisalci dlje časa niso bili v uporabi, jih je pametno dvigniti od vetrobranskega stekla. Če boste upoštevali našteta navodila, boste poskrbeli za daljšo življensko dobo brisalcev na vašem avtu.

Kako zamenjamo metlice brisalcev vetrobranskega stekla?

  1. Vključimo kontakt in potisnemo ročico za upravljanje brisalcev navzdol.
  2. Dvignemo ročico brisalca.
  3. Pritisnemo jeziček.
  4. Potisnemo metlico iz brisalca.

Pri montaži potisnemo metlico na ročici, da se zaskoči, ko preverimo, če se je pravilno zaskočila, spustimo ročico metlice brisalca. Nazadnje vključimo kontakt in namestimo ročico brisalca nazaj v mirovanje.

Kako zamenjamo metlice za zadnji brisalec?

  1. Dvignemo ročico brisalca.
  2. Obračamo metlico, dokler ne začutimo odpora.
  3. Pritisnemo na jeziček in iztaknemo metlico.

Montaža poteka v obratnem vrstnem redu, ob tem pa preverimo, če je metlica nameščena pravilno.

Metlice brisalcev so glavni element pri čiščenju vetrobranskega stekla, zato pri menjavi izberite kvalitetne. Ker pa so potrošni material in jih je treba pogosto menjavati, ne rabite pretiravati pri zapravljanju denarja. V pooblaščeni trgovini povprašajte za nasvet, katere metlice za zadnji brisalec ali pa metlice za vetrobransko steklo sploh potrebujete glede na letni čas.

Avtor prispevka: