rent a car

Izposoja vozila je sodobna in zelena rešitev

Vzdrževanje vozila dandanes velja za velik strošek, še posebej za tiste, ki vozila ne uporabljajo vsak dan oz. le občasno. Če so se rent a car storitve pri nas nekdaj posluževali le tujci in turisti, postaja ta storitev vedno bolj priljubljena tudi med Slovenci. Vse bolj priljubljena storitev je tudi renta kombi oz. izposoja večjega vozila, bodisi za prevoz ljudi, bodisi za prevoz tovora. Morda se najem vozila sprva zdi drag, vendar je v primerjavi z nakupom in vzdrževanjem lastnega avta veliko bolj ugoden, poleg tega pa nimate skrbi z zavaroavnjem, vinjeto in dejstvom, da vozite stari avto. Vozila za najem velikokrat niso starejša od enega leta in imajo bogato dodatno opremo. Eden izmed ugodnih in zanesljivih rent a car ponudnikov v Ljubljani je podjetje Agio, kjer lahko izposojo avtomobila rezervirate kar preko spleta

Kako deluje rent a car?

Rent a car je storitev, kjer najamete avtomobil za določeno število dni. Ponudniki imajo že možnost spletne rezervacije oz. proditve povpraševanja. V kalkulator na spletni strani vpišete izbrano obdobje in želeno lokacijo izposoje. Nato se vam prikaže ponudba vozil, ki so v tistem času na voljo, v naslednjem koraku pa se vam prikaže še cena najema za izbrano obdobje ter možnost dokupa dodatne opreme (GPS, otroški avtosedež, snežne verige ipd.) in dodatnega zavarovanja. Ko potrdite vašo izbiro, izpolnite podatke o vozniku in opravite plačilo preko spleta, izbrano vozilo pa vas bo ob dogovorjenem času čakalo na izbranem mestu.

Zakaj je izposoja smiselna rešitev?

Dandanes avtomobil postaja luksuz, ne več toliko nuja, še posebej v mestih in krajih z dobro infrastrukturo javnega prometa. Nakup avtomobila je lahko visoka investicija, ki poleg prinese tudi redne stroške vzdrževanja – od bencina, registracije, cestnin, zavarovanja, parkiranja ipd. In za tiste ljudi, ki imajo vse na dosegu roke peš, s kolesom ali javnim prevozom, je nakup avtomobila nepotreben strošek. Za tistih nekaj situacij, ko avtomobil res potrebujete, je veliko bolj smiselna rešitev rent a car oz. izposoja vozila. Ne samo, da je ugodna in fleksibilna, razen najema in bencina nimate nobenih skritih stroškov, izposoja pa je veliko bolj zelena in prijazna do okolja.

Kakšne avtomobile lahko rezerviram?

rent a car

Rent a car vozila so velikokrat nova, z malo prevoženimi kilometri in najrazličnejšo ponudbo dodatne opreme. Seveda je od cenovnega razreda vozila in časovnega obdobja odvisna tudi cena – višji kot je cenovni razred, višja je cena. Za osebno rabo so med najbolj pogostimi manjši osebni avtomobili, lahko pa si izposodite tudi karavana, enoprostorca ali mestnega terenca. Prestižnejši avtomobili se velikokrat uporabljajo za najem VIP prevozov ali prevozov skupaj z voznikom v situacijah, kjer želite narediti še posebej dober vtis (npr. poslovna srečanja, sestanki, obisk poslovnih partnerjev ipd.).

Za večje prevoze izberite renta kombi

Pri nas je renta kombi bolj pogosta in vsakdanja kot rent a car. Pri tem imamo v mislih tako renta kombi za prevoz večjega števila oseb kot renta kombi za prevoz tovora. Renta kombi lahko uporabite tudi za obisk tujine, vendar morate predhodno dobiti soglasje izposojevalca. V kolikor bi vozilo želeli vrniti na drugem kraju v Sloveniji, je z doplačilom mogoče tudi to. V kolikor se izkaže, da potrebujete najem vozila dalj časa kot ste ga rezervirali, se da urediti tudi to.

Najem vozila za prevoz večih oseb

Renta kombi je idealen za vse situacije, kjer več oseb potrebuje prevoz v enem vozilu, na primer na izletih, službenih zaključkih, team buildingih, prevozih na praznovanja ipd. Za situacije, ko potrebujete šoferja, lahko izberete najem skupaj z njim. Največkrat vozila za prevoz več oseb premorejo 8 ljudi in voznika. Potovanje v večjem vozilu je udobno in brezskrbno, zagotovo pa tudi ugodno in praktično. Tako kot vsa ostala izposojena vozila lahko tudi to prevzamete in vrnete na vnaprej izbrani lokaciji.

Najem gospodarskega vozila za prevoz tovora

Vozila za prevoz tovora so še posebej praktična pri selitvi ali prevozu večjega tovora iz poslovalnice. Ponavadi gre za klasična gospodarska vozila do 1450kg in 12 kubičnih metrov prostornine. Renta kombi je mogoče najeti neposredno pri izbrani poslovalnici ali v radiju nekaj kilometrov od le te. Poleg brezhibnega vozila prejmete tudi vinjeto in možnost neomejenih kilometrov, vozilo pa je zavarovano za vse morebitne poškodbe ali praske, ki bi jih med prevozom tovora lahko naredili.

Osnovni pogoji za najem vozila pri podjetju Agio

Za najem vozila potrebujete veljavno vozniško dovoljenje, osebni dokument in kreditno kartico za zavarovanje najema, najemnik pa mora šteti vsaj 21 let in imeti veljavno vozniško dovoljenje 2 leti. Izbrano vozilo lahko vozi le oseba, ki je kot voznik ali dodatni voznik vpisana v najemni pogodbi. Vsako izposojeno vozilo prejmete s polnim rezervoarjem goriva, takšnega ga tudi vrnete. V ceno najema sta vključena osnovno in kasko zavarovanje ter zavarovanje proti kraji. Za vse prometne nezgode z najetim vozilom je potrebno obvestiti policijo in priskrbeti policijski zapisnik, ob vračilu pa je potrebno izpolniti tudi izjavo o prometni nezgodi oziroma tehničnem problemu vozila.

Avtor prispevka: