Štedilnik na drva

Štedilnik na drva je lahko tudi prefinjen

Iščete najboljše štedilnik na drva za kuhanje in ogrevanje vaše hiše? Ja! Štedilniki na drva so ikona za prebivalce podeželskega dela Slovenije, saj imajo visoko učinkovit tudi pri zgorevalnem sistemu. Z majhnimi stroški ga boste uporabljali kot štedilnik, pečice in grelnik vode. Kuhanje na takem štedilniku se ne razlikuje veliko od kuhanja na plinskih pečeh. Tak štedilnik na drva vam bo omogočil, da počnete vse, kar počnete v vseh drugih pečeh.

Štedilnik na drva je ena najbolj uporabnih in včasih pomembnih naprav v vašem domu. Zagotavlja povezavo in toplino, ki bi morala biti v središču vsakega gospodinjstva. V izrednih razmerah, ko primanjkuje energije ali goriva, nič ne more premagati zanesljivosti in učinkovitosti štedilnikov na drva v vaši kuhinji.

Res je, da lahko navadne peči na drva uporabljate za kuhanje v majhnih količinah, vendar ne ponujajo enake ravni udobja in užitka, ki bi jih prinaša štedilnik na drva. Kuhanje na tak način je v večini kultur dolgo tradicijo in če vprašate vsakogar, ki je to doživel, vam bo povedal, da je hrana boljšega okusa in bolj živahna, če jo kuhate na takšnem štedilniku.

Sodobne možnosti kuhinjskega štedilnika na drva

Proizvajalci se kar naprej trudijo in izdelujejo sodobne različice klasične štedilnikov na drva. Štedilniki na drva so na voljo taki, ki se brezhibno vključijo v vašo kuhinjo z minimalnimi potrebnimi odmiki, do modelov, ki so ustvarjeni s preprosto estetiko in privlačnostjo, da ogrejejo vsako ognjišče.

Najde se tudi takšen za tiste uporabnike, ki jih ne zanima, da bi bil njihov štedilnik na drva nič drugega kot grelec. Manjši štedilniki vam ponujajo tudi pokrit gorilnik na vrhu in če izberete tak model, dobite pečico.

Čeprav potrošniki pogosto pričakujejo, da se štedilniki na drva na splošno ne spremenijo tako močno, to ne more biti dlje od resnice. Učinkovitost in kakovost oblikovanja se nenehno razvijata, kar vam bo hitro pokazal že en pogled na štedilnike, ki se podajo tudi v najbolj sodoben dom.

Štedilnik na drva – novo proti staremu

Taki štedilniki na drva imajo toliko različnih pozitivnih vidikov in le malo stvari lahko spremeni estetiko okolja tako, kot lahko to naredi štedilnik. Redko lahko hkrati izboljšate slog, delovanje in varnost svojega bivalnega okolja, hkrati pa svojemu domu zagotovite toploto zaradi dejavnosti, ki jo morate kljub temu opravljati … kot je kuhanje.

Vzpostavitev lastnega osebnega sloga je pomembna za ustvarjanje toplega in vabljivega doma, ki ga želite. Medtem ko mnogi iščejo svoj stil v starinah, lahko s štedilnikom na drva najdete iste stilske namige, ki so vam všeč, v nečem modernem in učinkovitem.

Štedilnik na drva

Starejši štedilnik na drva

Mnogi uporabniki starih štedilnikov vedo, da so lahko prefinjeni, zahtevajo skoraj stalno pozornost in hranjenje, da se ohranijo na želeni temperaturi. Novejši modeli in zahteve glede emisij vam dajejo zanesljivost in um, razvit v mnogih generacijah, hkrati pa uporabljajo sodobne visokokakovostne postopke proizvodnje kovin. Kar boste dobili, bo v vseh kategorijah, tudi v slogu, preseglo starejšo generacijo.

Predstavljajte si, da ste prišli od jutra zunaj po snegu, po urah cele družine, ki se je sankali ali smučali po gozdu in našli vaš štedilnik na drva. Zbrali se bodo okoli , ker je tam toplo ter čakali, da vodo za čaj. Ali pa sveži jesenski dnevi, ki prinašajo zadnjo letino in je treba pripravljati stvari za zimo, medtem pa vaš štedilnik odnese nočni hlad iz vašega doma, zato je v času jutra še vedno prijeten in topel.

Sodobne kuhinjske peči na drva zmorejo vse to in še veliko več, saj so narejene tako, da zagotavljajo več kot le toploto za kuhanje. Štedilnik na drva je oblikovan tako, da je varen in enostaven za vgradnjo v vaš dom, z majhnimi potrebnimi odmiki in novimi kompaktnimi oblikami in bo namestitev lažja, kot si mislite.

Štedilnik na drva – postopek postavitve

Verjetno ste se kdaj vprašali, kako poteka postavitev štedilnika, kajne? Postavijo se podobno kot lončene peči. To pomeni, da se najprej postavi okovje štedilnika na predvideno mesto. Okovje je narejeno vedno po naročilu in je iz nerjavečega jekla ter litega železa. Okoli okovja tako pričnejo z zidanjem opeke. Kurišče, ki je zidano iz šamota, se priklopi na dimnik, manjka samo še zaključni del. Polaganje karmičnih ploščic in vas štedilnik na drva je pripravljen.

Tako si lahko umislite štedilnik z ogrevalno klopjo, štedilnik new line of heat, ali pa štedilnik na drva z modernimi linijami, kombiniran s krušno pečjo in v gladkih linijah. Lahko si celo umislite v celoti zidano kuhinjo. Barve okovja lahko imate v srebrni barvi ali mesing in še veliko možnosti je na voljo.

Štedilnik na drva je torej zelo priročen za v kuhinjo, kot za namen ogrevanja. Sovpada tudi v najbolj moderno zasnovane ambiente. Pri podjetju Peči Keramika vam bodo strokovno svetovali kako štedilnik na drva lahko oblikujete po svojih željah in pri tem upoštevate skladnost ogrevalnega elementa prav tako pa kuhalnega s prostorom, v katerega je umeščen.

Written by