Katera je najboljša univerzalna prevleka za avtosedež

V želji po zaščiti sedežev in notranjosti avtomobila iščemo različne rešitve za to, da bi notranjost ohranili čisto in nepoškodovano. V ta namen številni ljudje na avtosedeže namestijo odeje, blazine ali pa takšne in drugačne prevleke. Za optimalno zaščito je najboljša rešitev univerzalna prevleka za avtosedež, ki sedežev ne bo le zaščitila pred poškodbami in umazanijo, temveč bo v notranjost avtomobila vnesla svežino in obnovila videz celotnega avtomobila. Prevleke za avtosedeže so še posebej priporočljive za družine z majhnimi otroki in vse, ki želite zaščititi tovarniško oblazinjenje avtomobilskih sedežev, imajo pa tudi dodatno vrednost v primeru prodaje avtomobila.

Kakšna je kakovostna univerzalna prevleka za avtosedež?

  • Izdelana je iz trpežnega materiala: to je lahko usnje, tkanina ali krzno. Usnje ima najbolj luksuzen videz, odlično se ujema z notranjostjo avtomobila in ga je tudi enostavno vzdrževati. Umazanijo le obrišete z mokro krpo, zato je to zelo priljubljena univerzalna prevleka za avtosedež. Umetno usnje je cenovno ugodnejše od pravega, njegova edina slabost je ta, da se v vročem avtu rado pregreje. Prevleka iz tkanine je na voljo v številnih barvah in vzorcih, je enostavna za pranje in udobna za uporabo. Še bolj udobna je univerzalna prevleka za avtosedež iz krzna, ki je prijetno in mehko na dotik, vendar zahteva več vzdrževanja, saj jo je občasno treba tudi prečesati.
  • Je odporna na umazanijo in preprosta za vzdrževanje: najenostavnejše za vzdrževanje so prevleke iz tkanine, ki jih je potrebno le oprati pri ustrezni temperaturi. Velikokrat so podložene še z nekaj milimetrsko poliuretansko peno, zaradi česar še dodatno ščitijo avtosedeže pred prahom in drugo umazanijo. Usnjene prevleke je najbolje vzdrževati le z vodo ali s posebnimi izdelki za usnje, krzno pa zahteva kemično čiščenje.
  • Ima dodatne funkcije za povečano udobje med vožnjo: to so npr. masažni učinek, če ima univerzalna prevleka za avtosedež vgrajene vibracijske elemente ali ogrevanje, pri čemer posamezne prevleke vključujejo celo stikalo za nastavitev in uravnavanje temperature.

Prevleke za avtosedeže se med seboj razlikujejo tudi glede na izrez – lahko so enodelne ali sestavljene iz več ločenih delov. Najboljša univerzalna prevleka za avtosedež ima navadno t. i. varne šive za varnostne blazine, saj imajo nekateri avtomobili varnostne zračne blazine tudi postrani na sedežih. Univerzalna prevleka se prilega večini sedežev in jo je tudi povsem enostavno namestiti, vendar je potrebno pri tem v večini primerov avtomobilski sedež odstraniti iz avtomobila. S prevlekami za avtosedeže boste preprečili obrabo originalnih avtosedežev, ki so izpostavljeni najrazličnejši umazaniji, drobtinam hrane, tekočinam in drugim elementom, ki jih lahko uničijo. Izberite prevleke, ki se tudi barvno in stilsko ujemajo z avtomobilom in prevleka ne bo le zaščita temveč tudi prijeten stilski dodatek.

Avtor prispevka: